Varför gör människor som de gör? Den frågan har följt mig så länge jag minns. Jag har tagit tillvara den nyfikenheten genom att studera mänskligt beteende i teori och praktik - gått i egen terapi, pluggat folklivsforskning, pedadogik, konsthistoria, kommunikation, läst en massa böcker och olika kurser på temat egen och andras personliga utveckling.

Jag har arbetat med kommunikation i olika former under hela mitt arbetsliv; Som journalist, med formgivning, som informatör, marknadsförare.

För varje år har mitt intresse för människor vuxit och allt större har min längtan blivit efter att hjälpa andra att leva livet som de är ämnade att vara, inte formade av hur andra tycker att man ska vara.

Vid sidan av mitt arbete som verksamhetsutvecklare vid Studieförbundet Vuxenskolan har jag sedan några år tillbaka egen verksamhet inom min firma Glimra, med coaching, relationskurser och gestaltterapi.

 

Utbildningar

Diplomerad massageterapeut och certifierad massör, Kroppsterapiskolan 2007-2008.

Diplomerad Zencoach Kåre Landfald 2008-2009.

Tvåårig grundutbildning vid Gestaltakademin 2009-2011.

Diplomerad mindfulnessinstruktör Expo Medica/Johan Borgstad 2011.V

Introduktionskurs Transaktionsanalys Ulf Hedquist 2011.

ICF-diplomerad coach med gestaltiskt förhållningssätt HumanResource 2012.

Avspänningsmassage, Axelsons, 2013.

Tvåårig påbyggnadskurs till diplomerad gestaltterapeut, utexaminerad vid Gestaltakademin i Skandinavien 2015.

Grundkurs i coachingmodellen NÖHRA, Unionen 2016.

Grundkurs i Lösningsfokuserat förhållningssätt, Sussann Öster 2017.Referenser från några av mina klienter:

"Susanne är en väldigt innerlig, varm och nyfiken coach som möter mig precis där jag är, vilket får mig att slappna av och känna mig accepterad precis så som jag är. I zencoachingen med Susanne fick jag möjlighet att se nya perspektiv på min situation och jag hittade styrka och energi att ändra det jag behövde ändra på. Jag rekommenderar Susanne av hela mitt hjärta till dig som söker en ödmjuk coach som vandrar vid din sida med kärlek."

Christine Kiliam Hinsell
CSA Coach Supervisor, ICF Coach, IAF Facilitator
Kiliam Communication & Leadership AB


"Susanne är en engagerande och närvarande coach som förmedlar trygghet och hopp. Jag kom till henne i en ohållbar situation. Utmattad och förtvivlad befann jag mig i en kris i livet och på arbetet och höll på att tappa greppet. Hon ställde de rätta frågorna som hjälpte mig till nya insikter om hur jag levde mitt liv. Jag omvärderade bilden av mig själv, och fick styrka nog för att säga upp mig och gå vidare."

Ursula Jekell
dansare, danspedagog, coach, mental tränare


" Med Susanne som coach jobbade vi mycket med inre bilder. Det gav mig ett perspektiv på livet som jag fortfarande har glädje och nytta av. Jag kan se på mig själv med distans och humor när jag är på väg mot min vision, och ser tydligare vilka val jag gör."

Roger Marklund - coach och mindfulnessinstruktör